De domheid van de antifa’s

Linkse dommeriken zijn net zo dom als rechtse dommeriken, al zijn die laatsten de antisemieten, racisten en white supremacy idioten.

Maar de Antifa groepen die normale demonstraties uit de rails doen lopen (doet denken aan de krakers en anarchisten die dat hier deden in de jaren tachtig en negentig) zijn het slechtste wat je kunt hebben, namelijk een uitroepteken voor de psycho en zijn foute vrienden.

Nog los daarvan is het hele fascisme gedoe van een onpeilbare onzinnigheid. Ik had er met een Amerikaanse dit weekend een discussie over. Nee, Trump is geen fascist, de Charlottesville bruten zijn geen fascisten. Geef ze niet de eer dat ze een afgerond maatschappijbeeld hebben dat verwerpelijk is, ze hebben gewoon opinies en levenshoudingen die verwerpelijk zijn.

Er is weinig dat een normaal mens kan doen tegen deze oproerkraaiers. Maar het gaat op een dag, niet zo heel ver in de toekomst, tot echte confrontaties leiden. Dan kan de psycho de noodtoestand uitroepen of iets dergelijks. Je houdt je hart vast.