De Blasio voegt niets toe.

We halen de 25 nog wel. Nu weer burgemeester Bill de Blasio die de Democratische nominatie wil verwerven. Hij is in New York ongeveer net zo populair als de psycho in het land is, reikend naar de 45 %. 

Never mind, de egotrip is het waard. Je vraagt je werkelijk af wat De Blasio denkt te bieden dat nog niet in de strijd aanwezig – nou ja, een raciaal gemengd huwelijk als dat was wat u zocht.

Nee, dan zie ik meer in de gouverneur van Montana, Steve Bullock als kandidaat. Kleine staat vol Republikeinen maar dat pleit juist voor een Democraat. De vorige succesvolle gouverneur kwam uit Arkansas, maar als zuidelijke staat bracht dat zijn eigen problemen mee (zie Alabama eerder deze week).

Hopelijk dunt het veld zich snel uit. Beto O’Rourke lijkt de verkeerde beslissing genomen te hebben – hij had beter voor de Senaat kunnen gaan, maar is in de running voor vp.

Over vice presidenten gesproken. Het was inderdaad hautain en vragen om moeilijkheden dat de Biden campagne suggereerde dat Kamala Harris prima zou zijn als vp van Biden (ik herinner er nog maar aan dat hij eerder zat te hengelen naar Stacey Evans, de zwarte kandidate die net het gouverneurschap van Georgia werd ontstolen.

Harris reageerde terecht gepikeerd: Biden had al ervaring als vp, hij zou mooi naast haar als vp kandidaat op het ticket kunnen.

Het is nog vroeg maar niet te vroeg om het veld wat op te ruimen. Zal moeten wachten tot duidelijk blijkt dat sommige kandidaten geen geld, assistenten of aandacht kunnen genereren. Degenen die enkel voor de egotrip, het boek of de talk show meedoen.