Cultuurrelativisme en Telegraaf riooljournalistiek.

Je kunt niet overal op reageren. Vandaar dat ik de schandelijke Telegraaf campagne tegen Halsema liet rusten en niet inging op de column van Paul Scheffer over het boerkaverbod.

Maar ik verwijs wel graag naar twee artikelen over deze onderwerpen. De onvolprezen Frits Abrahams haalde vrijdag mooi en compact de Telegraaf campagne tegen Groen Links onderuit. De krant trad weer schandelijk op, journalistiek broddelwerk, maar wel passend in de Telegraaf traditie van actiekrant. Ik had zelf de verleiding weerstaan om er over te schrijven. Het enige dat ik nog toe wil voegen is dat Halsema een elementaire fout maakte door niet zelf het bericht de dag na de arrestatie naar buiten te brengen. Als je dat niet doet verlies je de regie en neemt het riool het over.  

De ombudsman van de NRC analyseerde op voorbeeldige wijze alle geneuzel rondom het boerkaverbod en verweet zijn eigen columnist Scheffer dat ‘afgepeigerde paard’ van het cultuurrelativisme nog eens te berijden. Het was wat mij betreft de tweede column op rij (na het America First verhaal, een oppervlakkig heropwarmen van Het land van aankomst) van Scheffer die niet deugde, overigens niet de eerste keer dat ik hem planken zag misslaan.