Amsterdam roert zich

Mijn wethouder weigert te overleggen met de nieuwe minister van omvolking. Hij vindt, terecht denk ik, dat met iemand die er dergelijke opinies en overtuigingen op na houdt geen serieus beleid te voeren valt. Niet iedereen is zo soepel als Omtzigt in het accepteren van wat er in het verleden is gezegd. Het is natuurlijk een gotspe dat die moraalridder zich zo laat bespotten. 

Als je na twintig jaar haatzaaien eindelijk de grootste wordt, met een haaizaaiende boodschap ook al zat die het laatste half jaar verborgen in de ijskast, dan kun je niet net doen of dat allemaal oppositiepraat was. Het was nota bene je middel om stemmen te winnen. Leve onze wethouder, mijn wethouder, Rutger Groot Wassink van, juist ja, Groen Links/PvdA. De oppositie die geen onzin en haat uitkraamt om zijn standpunten te onderstrepen.

Ook vanavond in het nieuws: de gemeente Amsterdam wil dat Schiphol eindelijk eens werk maakt van de geluids- en andere hinder. Een VVD minister wil lekker doorgroeien, wij, bewoners van Amsterdam, waar bij de verkeerde wind de vliegtuigen over het Vondelpark aanvliegen, denken daar anders over. Gelukkig dat Amsterdam zich laat horen.