Alles wat de psycho aanraakt verwelkt.

Nadat de psychopaat in het Witte Huis het presidentschap heeft bezoedeld en besmeurd spreidt hij nu zijn activiteiten naar wat de meest Amerikaanse van de nationale feestdagen is: de Fourth of July. Afgezien van Thanksgiving dat een heel andere kwaliteit heeft, is de onafhankelijkheidsdag een dag voor iedereen, voor alle Amerikanen, verenigd in trots en dankbaarheid voor hun land.

Ik herinner me uit mijn tijd in Washington de concerten op de mall, het vuurwerk. In Los Angeles de bbq’s in de lokale parken, met tientallen verschillende talen, etniciteiten, alles wat Amerika interessant maakt.

Trump zet zijn vieze vingers ook op dit deel van Amerika’s geschiedenis. Het wordt nu een campagnerally voor de slechtste president aller tijden, met kaartjes voor VIP’s, tanks ergens in Washington, en een Lincoln Memorial waar gewone burgers die dag niet kunnen komen. Een verrassing is het niet, onacceptabel blijft het.

Veteranen die het Vietnam monument beheren, vlak bij het Lincoln Memorial, zijn van plan om T-shirts te dragen met een hulde aan John McCain, die in zijn kleine teen meer moed, waardigheid en verstand had dan de porno president die in Vietnam zijn plicht ontliep.

Het is een klein gebaar tegen groot misbruik. Alles wat Trump aanraakt verwelkt, vervuilt, raakt besmeurd en in verval. Nou ja, niet de moordenaars en dictators die hij als vrienden omarmt. Helaas is het meer dan we zouden wensen een trits van kwalificaties die ook voor zijn land opgaan, een liberal democracy in verval.