Zomaar een beslissende week in Washington

Een bizarre week in Washington. Terwijl de psycho zijn buitenlandse politiek team voorzag van interventie geneigde radicalen, werd hij gedwongen een begroting te ondertekenen die veel van zijn uitgesproken agendapunten ondermijnt en niets doet voor de belachelijke muur of immigranten.

Trump monkelde wat, speelde met zijn eigen staf en met het Congres door met een veto te dreigen – wat opnieuw tot een sluiting van de overheid had geleid – maar nadat hij iedereen in de zeik had gezet, vooral de mensen die hem moesten verdedigen en helpen, tekende hij, pruttelend dat het vreselijk was.

Dit was een belangrijke week in Trumpistan. Los van Pompeo en Bolton en de mogelijke oorlogen die we tegemoet kunnen zien, zette de aandelenbeurs een langere koers omlaag in. Facebook was een reden, protectionisme, de FED die laat weten dat inflatie geen kans gaat krijgen en een giga begroting die de toch al hoge tekorten verder doet oplopen. Hier gaat de Trump economie onderuit, schat ik, en zal de Trump buitenlandse politiek achteraf blijken een onafwendbare desastreuze richting te zijn ingeslagen.

De psycho heeft besloten alles los te gooien en gewoon, zoals dat een narcist betaamd, te gaan voor zijn eigen gut feelings. Niks advies, niks ‘grown ups’ rondom hem, gewoon: de beuk erin.