Zeurpiet op weg naar Singapore

Trump houdt van bijnamen. We kunnen hem nu rustig de ‘whiner in chief’ noemen, de opper-zeurkous. Beledigd door deze, niet met respect behandeld door die, altijd klagende dat de VS een stupide land is dat voortdurende door andere landen wordt beetgenomen.

Het is voldoende om de psycho, die helemaal niet naar de G-7 wilde maar totaal gefocust is op zijn koffiebreak met Kim, oude bondgenoten en buurlanden opzij te zetten. Wat denkt hij er mee te bereiken? Als u het weet mag u het zeggen. Voorlopig ziet Amerika eruit als een zeurland dat zichzelf isoleert van de wereld, om er straks achter te komen dat daarmee haar positie in de wereld zodanig is verslechterd dat ze niet zonder bondgenoten kan.

En dan Poetin, wat moeten we van Trumps Poetin-filie denken? Ik ben niet van de samenzweringstheorieën maar ik heb moeite een reden te bedenken waarom deze domme man ineens Rusland bij de G-7 wil. Misschien kan onze ook niet zo slimme ambassadeur dat eens uitleggen, nadat hij vorige week opriep tot harder optreden van Nederland tegen Rusland. Zelden stond iemand zo te kakken als deze haatzaaier.

Ondertussen is de schade blijvend. Er valt niet veel te repareren omdat deze regering wordt gedomineerd door een idioot die niettemin ferme greep heeft op alles om hem heen, inclusief de lamlendige Republikeinen. Dit was een ‘watershed election’, het einde van de westerse wereld zoals we die na de Tweede Wereldoorlog hebben leren kennen. Ervoor in de plaats komt niet een doordacht zij het totaal fout isolationisme zoals Robert Taft en de Republikeinen dat in 1948 en 1952 bepleitten maar simpelweg chaos.