Zelfs zijn hard core achterban vertrouwt Trump niet meer

Nu is iedereen kwaad op Trump. De Dreamers deal – als er een deal is die doorgaat – is een verstandige move van een president die het midden opzoekt en probeert door beide partijen gesteund beleid te voeren.

Het raadsel is waarom Trump dit nu doet. Het is te laat om zijn presidentschap te redden met grote initiatieven. Het is te laat om de Democraten aan boord te krijgen. Deal of geen deal, ze zullen deze man nooit vertrouwen. 

Voor de main stream, nou ja, de hebberige Republikeinen, de gewone lage-belastingen lui, was dat vertrouwen al tot nu gezakt. Steun voor Trump in presidentieel functioneren kwam van de hard core, onverbiddelijke fans. Zouden die hem nu blijven steunen?

Het wordt interessant de volgende peilingen te zien. Daar zal zeker geen opeens opbloeiende liefde van kiezers in het midden blijken, maar zijn de kiezers op populistisch rechts nog aan boord?

Bovendien moet een deal door een Republikeins congres worden goedgekeurd. Durven die hun eigen president, zelfs al heet die Trump, te blokkeren? Dat zou aardig zijn maar niet goed voor wat nog resteert van zijn regeerkracht.