Yiannopoulos heeft niets met free speech te maken

Ik heb nog geen verhalen gezien die Wilders en Baudet linken aan Yiannopoulos. Niet belangrijk denkt u? Wel degelijk. Baudet heeft ook de nodige interessante opinies over Rusland en de Oekraïne. Harry van Bommel wordt vandaag in de New York Times beschreven als op zijn best een niet nieuwsgierige useful fool voor de Russen in het Oekraïne referendum. Tijd voor wat media actie.

Nog even die Yiannopoulos. In Berkeley werd hij weggejouwd, waarna de psycho begon te roepen dat de overheid geen federale steun meer zou geven aan de universiteit (een staatsinstelling). Maar dat gezeur rondom deze provocateur had niets met free speech te maken. Hier was sprake van een geldmachine, iemand die een maniertje gevonden had om zichzelf belangrijk te maken en daar goed geld aan te verdienen. Roept u maar. Een soort meer succesvolle Prem.

Dat karretje zit nu in de stront. De conservatieve jongerenclub die deze mafketel uitnodigde ligt onder vuur. De psycho zal er wel mee wegkomen, hij weet vandaag niet wat hij gisteren gezegd heeft. Maar laten we Baudet nog even lekker onderhanden nemen. 

Klik hier voor een bijtend commentaar van Chuck Todd, CNN, die weigert de naam van de provocateur te noemen. Nee, het gaat niet over free speech, dat is geen vrijbrief voor haarspraak en onzin. Zomaar van toepassing op onze eigen haatzaaier.