WK in Rusland, heeft natuurlijk niets met politiek te maken

U weet natuurlijk dat politiek en sport niets met elkaar te maken hebben. Dat het enkel sportieve gezelligheid was die maakte dat Rutte en Willem Alexander in Sotchi een pilsje dronken met Poetin.

U weet natuurlijk dat Rusland de wereldkampioenschappen voetbal enkel heeft gekregen door de juiste omkooppraktijken, geholpen door een door en door corrupte Fifa. Waarom wilde Poetin die WK? Juist, om ons deze zomer lekker Rusland positief te zien benaderen.

Enfin, hij heeft zijn zin en het viel me op dat er wel heel weinig geluid is over de politieke aard van deze WK. Ik was en ben nog steeds een bewonderaar van Bram en Freek die in 1978 de schandelijke hypocresie van Nederland aan de kaak stelden – hetzelfde land dat eindeloos emmerde over de vader van Maxima maar bereid was de wereldbeker aan te nemen uit handen van Videla zelf.

Dan nu de Poetin kampioenschappen. Nee, politiek heeft er niets mee te maken. Hij zit nog steeds op de Krim en in Oekraïne, maar daar doen we even twee maanden niet aan.

Geheel terzijde: wat een ongelooflijk genoegen dat Nederland niet meedoet (niets met politiek te maken). Geen oranje hoekjes, geen straatfeesten en vooral niet de arrogantie die dit land altijd overvalt bij dit soort festijnen.