White trash, opgerukt tot Capitol Hill.

Ik weet niet of je tegenwoordig nog white trash mag zeggen. What the hell, het zit tegenwoordig in het Amerikaanse Congres. Niet alleen de in extravagante witte bonjas gehulde Marjorie Taylor Greene, die zich verpoost met het roepen van scheldwoorden naar presidenten en het promoten van samenzweringsonzin, en daarvoor beloond wordt door met een leiderschapspositie Kevin McCarthy, gewoon trash uit Bakersfield. Matt Gaetz, roeptoeter uit Florida.

Maar bazin boven bazin: grandma Lauren Boebert. Krap 36 jaar oud maakte deze liefhebber van wapens bekend dat ze grootmoeder zou worden. Jazeker, zelf moeder geworden op haar achttiende heeft haar 17-jarige zoon nu een 17-jarig meisje bezwangerd. We zijn godgelovig en zo, en dus doen we om te beginnen al niet aan seksuele voorlichting of de verstrekking van voorbehoedsmiddelen aan tot het domme geneigde tieners. Conservatief, christelijk, moralistisch, ‘family values’: het speelt allemaal door je hoofd als je deze hypocriete bende aanhoort.

We zijn godgelovig en dus ‘kiezen we voor leven’, verklaarde Boebert, die had laten nakijken of de zwangerschapscijfers in stedelijke gebieden even hoog waren als in landelijke gebieden (dat waren ze) maar die trots meldde dat de abortuscijfers in de landelijke gebieden veel lager waren. Over de beschikbaarheid van zulke diensten zullen we het maar niet hebben. Geen wonder dat het platteland leegloopt. Ik kreeg een onaangename Aha Erlebnis. De zoon van Sarah Palin, die verscheen in mijn geheugenbalk, ook tienerzwangerschappen, tienerkinderen met kinderen en twintigers met echtscheidingen. 

Kiezen voor leven. Denkt u daar eens over na. Een tiener meisje zit straks opgescheept met een kind (Boebert kan het nakijken, op het platteland nemen de jongetjes weinig zorgtaken op zich) en kan iedere opleiding of studie wel kan vergeten – al moet je het tienermoeder Boebert nageven dat ze het tot afgevaardigde van de Republikeinse Partij heeft geschopt, waar ze kan moraliseren over de keuzes die mensen maken.

Straks zit daar een tienerjongen met een meisje met kind waar hij niet voor kan zorgen want geen inkomen, geen opleiding, mogelijk sowieso geen verstand, ook dat is erfelijk en grandma biedt weinig perspectief.

En het ergste van alles, een kind dat niet gewenst is, dat daar zijn of haar hele leven de sporen van zal blijven dragen, met als wijds perspectief om vierde generatie kindermoeder of domme bezwangeraar te worden. Ook deze week zag ik een artikel over een meisje in Texas die net te laat was om haar staat nog abortus te ondergaan, want nu na zes weken zwangerschap verboden door de moraalpolitie in Austin. Heeft nu een tweeling en geen toekomst. Ook deze week een artikel over een predikant in een megakerk die zich had vergrepen aan een van zijn vrouwelijke leden. Hij mocht weer terugkomen, want gezondigd en vergeven.

Dat laatste is voor deze meelijwekkende tieners en hun kind geen optie. Het echte leven vergeeft niet. Palin en Boebert: heldinnen van dom rechts.