Wat een vervelend mens

Ik had me voorgenomen deel te nemen, actief te zijn, dat wil zeggen naar het debat te kijken. Dat ging niet lang goed. Die mevrouw Matroos joeg me weg. Wat een vervelend mens. En als het nou nog functioneel was, okay, maar dit was helemaal niets.

De opdracht was om haar korte antwoorden te geven. Dus zei Asscher ‘nee’ toen ze begon over het ontbreken van een opwaartse kracht in de peilingen na zijn overname van Samsom. Korter kon het niet. Maar dat mens bleef maar doorzeiken, enkel over peilingen, verwachtingen en teleurstellingen, niet over inhoud. Ze onderbrak Asscher en stuurde hem op een gegeven moment gewoon maar weg.

Ik lees dat de andere lijsttrekkers, wijs geworden na Asscher die de pech had het eerst op te moeten, er anders mee omgingen, maar voor mij was het genoeg. Tijdens de reclame ging ik surfen en Lubach bleek veel aardiger, ongeveer tien minuten dan.

Eelco Bosch van Rosenthal en anderen tweeten volgens de krant zonder mening hun bewondering voor deze dame. Ze zou straks zo een kabinet in elkaar gezet hebben. Viel me tegen van Eelco. Ik dacht dat hij meer gezond verstand had (en niet zou tweeten).

Ik moet zeggen dat ik geen alternatief heb voor deze disfunctionele debatten maar de twee die RTL heeft georganiseerd zijn het niet. In dit geval waren ook beide presentatoren niet geschikt. Je zou Frits Wester haast gaan missen.