Warren is niet de Democraat die we in 2020 willen zien.

Ik heb nooit veel heil gezien in een presidentiële campagne voor Elizabeth Warren (kijk maar terug toen ze in 2015 werd genoemd als alternatief voor de toen al onvermijdelijke Hillary). Warren is oud, goed in een afgerond verhaal zoals de geweldige spot over de mate waarin ondernemers profiteren van overheidsinvesteringen, maar niet zo goed in debat. Ze oogt kwetsbaar en heeft niet dat wat nodig is om een visionaire, bindende campagne te voeren. Ik vond altijd en nog steeds dat Warren in de Senaat oppositie moet voeren en straks de Democraten bij de les moet houden (iets wat, nota bene, Hillary in 2009 ook had moeten doen). Een campagne voor het presidentschap wordt dezelfde ramp die Hillary in 2016 aanrichtte.

Helaas heeft het Pocahontas verhaal nog eens onderstreept dat Warren niet geschikt is.

Ooit claimde ze ergens indiaans bloed te hebben. Trump zou Trump niet zijn als hij daar een feestje van maakte door haar Pocahontas te noemen (op zich al een woordgebruik waarmee alleen deze man weg kan komen) en haar uit te dagen het te bewijzen, dan zou hij een miljoen op haar favoriete goede doel overmaken.

Het was gezeik maar het bleef maar doorzeiken. En dus deed Warren het onderzoek. Ze heeft ergens indiaans bloed, zes of zeven generaties geleden. Geldt voor heel wat Amerikanen, vermoed ik. Ze eiste haar miljoen op. En dacht dat het daarmee klaar was.

Mooi niet. Het was een onmogelijke situatie, maar door het DNA onderzoek heeft Warren zich een speelbal van de wrede Trump gemaakt. 

Wie nog bewijs nodig had dat Warren niet kandidaat moet zijn in 2020, vindt het hier – het Huffington Post verhaal vat het goed samen.

Voor de goede orde: ik vind dat geen van de bejaarden (Warren, Biden, Sanders, Bloomberg) kandidaat moet zijn. En nee, ook geen showboats als Cory Brooker en Kamala Harris. Er blijft een vacature.

En, by the way, de vreselijke Hillary heeft nog steeds niets geleerd. Nee, Billy deed niets verkeerd, althans niets verkeerd in MeToo termen, met Monica Lewinsky. Toondoof, als altijd. In die mooi Amerikaanse uitdrukking: enough already!