Warren bouwt haar campagne goed op.

Een paar weken geleden merkte ik op dat Elizabeth Warren, de senator voor Massachusetts, tot nu de campagne heeft gevoerd met de meeste inhoud maar ook met de beste geleidelijke opbouw. Een artikel in de New York Times deze week komt tot dezelfde conclusie.

Ze mag niet uitbreken boven de tien procent, de zwakte in het verder groeien van Sanders en de algehele niksheid van de Biden campagne maken haar een belangrijke mededinger. Mijn probleem met haar blijft dat ze eigenlijk te oud is – in juni wordt ze 70.

Van alle anderen lijkt me mayor Pete het best gepositioneerd in deze fase van de strijd. Geleidelijk aan lijkt duidelijk te worden dat Kristen Gillibrand de boot gemist heeft, ergens – volgens mij zelfs al in 2016 toen zij het veel betere alternatief was voor Hillary. De senator die een voorsprong leek te nemen, Kamala Harris, lijkt geblokkeerd te zitten.

We zijn nu in afwachting van de twee debatten die de Democratische Partij organiseert voor de meer dan twintig gegadigden. Daarna zal aan de onderkant iets meer duidelijkheid ontstaan.