Wachten op de volgende onthulling

De kans dat we ooit te weten komen wat er op die ontmoeting van Fredo Trump met de Russen is gezegd, wordt steeds groter. Nu blijken er acht mensen aanwezig geweest te zijn, onder wie minstens een gewantrouwde lobbyist. Het wachten is op volgende onthullingen – het zou mooi zijn als Domald Trump aan papa gemaild heeft dat hij een ontmoeting zou hebben met deze Russen. Er moet toch een reden zijn dat de psycho die week liep te roepen dat hij met grote Hillary onthullingen zou komen. 

Ondertussen blijkt de president niet terug te deinzen voor leugens, zelfs als die de volgende dag al ontmaskerd worden. Ik blijf de vergelijking met Nixon ongepast vinden – die zou nooit zo dom zijn als Mad King Donald. De familie Trump, zo betogen zelfs min of meer conservatieve columnisten, hebben geen etnische standaard, geen normen, anders dan elkaar afdekken en zoveel mogelijk geld bijeen schrapen.

Het is wrang dat de kiezers die hun buik vol hadden van de familie Bush en de familie Clinton nu de familie Trump in volle glorie krijgen. Ivanka aan de G-20 tafel, Jared met een security clearance die overduidelijk al lang ingetrokken had moeten zijn, al was het maar vanwege zijn leugens op het FBI formulier. Melania die orakelt over cyberbullies terwijl haar echtgenoot al tweetend zijn fantasie in de vrije loop laat. Eric, de andere dommekracht die nooit iets zonder papa bereikt had, die roept, in goede Godfather traditie, dat de familie altijd elkaar zal afdekken.

Het gaat nog maanden duren voordat de Trump achterban bereid is te accepteren dat ze een fout gemaakt hebben. Het is moeilijk toe te geven dat je je hebt laten belazeren, zeker als de media die jouw bron van informatie zijn, de schuld geven aan andere media en de Democraten. In die zin had ik gehoopt dat de wrede Republikeinen hun belastingverlaging voor de rijken annex uitkleden van verzekeringen voor de armen er wel door gekregen hadden. Dan zou het toch moeilijk zijn vol te houden dat de slechtste president aller tijden (en in record tempo) werkelijk hun zaak toegedaan was. De rest van Amerika kan alleen maar geduldig wachten tot de opeenstapeling van blunderbeleid begint door te dringen.

In Nederland kunnen we alleen maar wachten tot de krant zonder mening zijn volstrekt mallotige opinieschrijver Derk Jan Eppink eruit lazert. Zelden verkondigde hij meer onzin dan in zijn Nobelprijs voor fake news verhaal. Eppink verdient de Nobelprijs voor gratuite bullshit in de krant zonder mening – of was die al vergeven aan Wilders met zijn ‘opinie’ stukken?