Twee partijen overleg: dat duurde niet lang.

Na het verlies van het Huis door de Republikeinen opperde de psycho samenwerking met de Democraten in het Huis. Natuurlijk kon hij niet nalaten om ze te bedreigen: als ze hem lastig zouden vallen in hun taak als controlerende instantie, dan zou hij …

Jeff Sessions is inmiddels aan de dijk gezet en vervangen door een lakei van Trump, iemand die als commentaar een opiniestuk schreef over het Mueller onderzoek. Vanwege een tamelijk obscure Vacancies Law kan Trump de assistent van Sessions tijdelijk (bijna tweederde jaar) Attorney General maken zonder dat de Senaat goedkeuring hoeft te geven.

Het toezicht op het onderzoek van Mueller, tot nog toe in veilige handen van Ron Rosenstein, gaat nu naar deze Matthew Whittaker. Het gaat niet te ver om te zeggen dat niemand die Mueller zijn werk wil laten doen deze man vertrouwt.

Het is Trumps eerste zet in zijn poging om Mueller te blokkeren. Wordt nog interessant hoever de Republikeinen daarin mee willen gaan.

Ook heeft Trump nu de Witte Huis correspondent van CNN zijn pas dat toegang geeft tot het Witte Huis afgenomen. Sarah Huckabee gaf als reden een aperte leugen, namelijk dat hij ‘had laid hands on’ een intern die hem de microfoon af wilde nemen. De beelden laten zien dat dit totale bull is. 

Het zou de collega’s sieren als ze het Witte Huis zouden boycotten tot Jim Acosta terug kan komen. Dat is waarschijnlijk te veel gevraagd, zeker van van Fox News dat slechts licht verstoord was toen twee van haar presentatoren campagne voerden met Trump en de sleazeball Hannity zijn eigen collega’s, opgesloten in de altijd door Trump beledigde ‘journalist pen’, waardeloze types noemde. 

Solidariteit onder journalisten is echter ver te zoeken, vrees ik.

Trump verdeelt, liegt en heerst.