Trump is het echte ‘evil’

Eduardo Porter van de New York Times is een van mijn favoriete columnisten. Vandaag gaat hij in de slag met de Republikeinse onzin dat lagere belastingen voor de rijken meer economische groei opleveren. Hoewel Paul Ryan en zijn acolieten en collega Ayn Rand aanhangers deze boodschap blijven blaten, laten de feiten zien dat lagere belastingen voor de rijken alleen maar meer ongelijkheid hebben opgeleverd en zelfs, in hun zakkenvullende drift, de hoogste inkomens verleiden om beleid te voeren dat hen op de korte termijn het meeste oplevert. Maar laat ik het niet samenvatten, lees zijn column.

Volgens de psycho in het Witte Huis, die zoals de NRA hem heeft opgedragen, vooral veel over god praat als er een massamoord plaatsvindt, waren de moorden in Las Vegas ‘an act of pure evil’. Wacht u als er evil in de strijd gegooid wordt. Laat ik het teruggooien: de man in het Witte Huis is een vertegenwoordiger van evil in zijn meest naakte vorm. Lees ook de column van Thomas Friedman, over wat er gebeurd zou zijn als een moslim 600 Amerikanen had neergeschoten. Net als hij durf ik te wedden dat onze vrijheid door de god aanroepende kracht van het slechte onmiddellijk beperkt zou worden. Klik hier.

Trump: “You have a true friend and champion in the White House”

Om van evil een drieslag te maken, kijk alleen maar naar die psychopaat die naar Puerto Rico gaat om ze te vertellen dat hun problemen miniscuul zijn vergeleken met Kartrina in 2005. Die alleen maar kan zeuren over de financiën van het eiland, lots of water. En zichzelf maar vooral het ambt verder verlaagt door keukenrollen te gooien naar mensen die wanhopig wachten op echte hulp. Evil aan het werk.