Trump en de Democraten

Ik heb al eerder betoogd dat de Democraten er verstandig aan zouden doen om Trump uit te dagen met hen samen te werken. Na het Obamacare debacle, dat niet ging over gezondheidszorg maar over het vrijmaken van 1 triljard dollar voor belastingverlagingen die anders niet mogelijk zouden zijn, is dat alleen maar relevanter geworden. Zelfs voor Obamacare: er zijn nu stemmen uit de Trump wereld die naar een single payer systeem willen en dat is voor Trump ook de enige manier om zijn belofte na te komen.

Voor wat betreft het terughalen van de honderden miljarden dollars die Amerikaanse bedrijven in het buitenland gestald hebben is een gratie regime nog steeds een goed idee, als het geld dat door de overheid binnengehaald wordt in die infrastructuur plannen wordt geïnvesteerd die er met de Republikeinen nooit zullen komen. 

Het scenario hiervoor is beter dan ik het kan opgeschreven door Rana Foroohar, de nieuwe, altijd interessante columniste van de FT. Hopelijk bereikbaar ook voor niet abonnees. Anders googlen met de titel ‘Democrats can do business with Trump’, dan kunt u er omheen.