Schei uit over dat kiescollege

Er zijn nog steeds mensen die denken dat als de kiesmannen vandaag bijeen komen in de verschillende staten ze tegen Trump zullen stemmen.
Het lijkt me onzin.
Zo werkt dat systeem niet en Trump mag een onbeschaafde proleet zijn met autoritaire neigingen, dat is niet voldoende reden om het systeem op zijn kop te zetten.
Zo werkt het nou eenmaal. Als John Kerry in 2004 Ohio had gewonnen en met een minderheid aan stemmen president was geworden, hadden de Democraten niet geklaagd. Dat moeten ze nu ook niet doen.
Het is de schuld van de Clinton campagne dat de kiesmannen er niet zijn vandaag.
Daar moeten we ons bij neerleggen.
Haarzaaiers als Trump en Wilders ondermijnen de rechtstaat door alles ter discussie te stellen, de onpartijdigheid van het juridisch systeem te betwijfelen en zaaien niet alleen haat maar ook twijfel en zelfs boosheid over het democratisch systeem.
Als de andere kant, laten we zeggen, de beschaafde wereld, dat ook gaat doen is het eind zoek.
Tough shit, Trump krijgt de electorale stemmen.
Hij zal niet zo lang leven, schat ik. Het presidentschap is een zware baan en heeft weinig te bieden wat Trump zal bekoren. Binnen de kortste keren zal het chaos en onmin zijn tussen zijn onderknuppels. Ik denk dat hij dat niet overleefd – letterlijk.
De revolutie zal van korte duur blijken en dan zal bijbelsharia voorstander Mike Pence een gewone, Republikeinse en ook bijzonder schadelijke regering vormen.
Er zit niets anders op dan volgende keer iemand anders te kiezen en met behoorlijke plannen te komen. Zo werkt een democratie.