Republikeinen deinzen nergens voor terug om in november te winnen – en het gaat ze nog lukken ook

Niet alleen Trump maar de hele Republikeinse Partij trekt nu ten oorlog tegen de FBI en probeert massaal elk onderzoek naar het hoe en wat van de Russische betrokkenheid te torpederen. Ik weet niet of dat laatste lukt, maar de sfeer is weer brisant: Republikeinen doen net als of de FBI een samenzwering is tegen de psycho, Democraten winden zich op over deze ongekende inmenging in FBI en het ministerie van Justitie (Nixon is er niets bij).

Het verontrustende is dat de Republikeinen nu met huid en haar zijn opgeslokt door de Trumpistani. Ze kopen het hele verhaal. De reden is eenvoudig: ze hopen op deze basis te kunnen winnen in november.

En vanuit dat opportunistische perspectief hebben ze gelijk. Gisteren struikelde de aandelenmarkt op vermoedens dat de economie verhit raakt – totdat de recessie uitbreekt zullen de Republikeinen blijven hameren op hogere lonen, economische groei etc. en daar het krediet voor claimen. En het zou me niet verbazen als dat zou lukken. Ik ben nooit zo optimistisch geweest over de Democratische kansen in november en de laatste opiniepeilingen lijken de twee partijen weer veel dichter bij elkaar te zetten.

Klik hier voor mijn artikel in december over mijn pessimisme of, beter gezegd, scepsis.