The Silver State

NEVADA

The Silver State


Toeristische beoordeling
Historisch: matig
Natuur: interessant
Cultuur en steden: matig

Amerika’s oordeel:
Aantrekkelijk


Korte schets:

Nevada is eigenlijk weinig meer dan een stuk woestijn met twee gokparadijzen daarin. Voor de meeste bezoekers is Las Vegas de grootste attractie, voor anderen is dat juist de plaats om te vermijden. Zeker is Las Vegas een fenomeen, en of het een interessant fenomeen is moet u zelf maar uitmaken. De laatste jaren heeft de stad geprobeerd zich een familie-vriendelijk imago aan te meten, vanuit het idee dat als de ouders met de kinderen kunnen komen, ook jonge gezinnen een gokje zullen wagen. Want daar gaat het allemaal om: gokken.
Maar ondanks de enorme groei van Las Vegas, en de snel toenemende problemen die daarmee samengaan, bestaat Nevada gewoon nog steeds uit vooral heel veel woestijn. En die is in elk geval authentiek en biedt de bezoeker een ruwe en interessante natuur. Zijn klimaat dankt Nevada aan zijn ligging in de regenschaduw van de grote Sierra Nevada, in het oosten van Californië. Helemaal aan de andere kant van Las Vegas dat in het stuk van Nevada ligt dat als een taartpunt tussen Californië en Arizona wringt, ligt een van de jongste nationale parken: Great Basin National Park (sinds 1986).
De grote bezienswaardigheid  zijn de druipsteengrotten, maar het is een uitgestrekt natuurgebied. Het Great Basin zelf is een afgesloten meer dat het regenwater, voorzover het er is, opvangt maar niet afvoert. Het verdampt of verdwijnt in grondwaterbekkens.
U bent wel gewaarschuwd: woestijnen hebben een woestijnklimaat en dat betekent ’s zomers enorme hitte die wel zeer droog is. In de winter is het koel. Verschillen tussen dag- en nachttemperaturen kunnen behoorlijk extreem zijn.
Een groot aantal spooksteden in Nevada herinnert nog een de bloeitijd van de staat die begon met de Goldrush en zijn hoogtepunt vond in de ontdekking van een gigantische zilverader: Comstock Lodge. Vandaar nog steeds de bijnaam Silver State. Nevada als staat is een aantrekkelijke bestemming, nog versterkt door, of als u wilt, ondanks, de aanwezigheid van Las Vegas.


Nationale Parken
Great Basin National Park


  • Andere natuurmonumenten
    Humboldt National Forest
    Toiyabe National Forest
    Valley of Fire State Park

Steden van betekenis
Las Vegas
Reno


Toeristische attracties
Highway 50: The Loniest Road in America. Langs deze weg is alles dun gezaaid, dus ook tankstations.

Las Vegas: The Entertainment Capital of the World.

Hoover Dam Lake Mead National Recreation Area
State Parks

Humboldt National Forest

Toiyabe National Forest

Valley of Fire State Park

Hoover Dam

Lake Mead National Recreation Area

Lake Tahoe


Klimaat
Woestijn. Zeer warm en zeer droog in de zomer. Koel in de winter. In de bergen kunnen de temperaturen behoorlijk extreem zijn.

Artikelen over specifieke bestemmingen

Het succes van Las Vegas

Las Vegas en omgeving

Een kritisch verhaal over Las Vegas

Trouwen in Vegas

Reno en Lake Tahoe

Great Basin NP

Valley of Fire State Park 

Toeristen info over Las Vegas

Gokken en seks, Vegas rond 2000


Geografie
Woestijn.


Economie
Gokindustrie, landbouw, mijnbouw en toerisme.


Staatsleus
All for Our Country


Hoofdstad
Carson City

Landelijk/stedelijk
12 % platteland


Plaats VS in oppervlakte
7de