Nikki Haley laat zich niet belazeren door de psycho

Een van de belangrijkste kandidaten voor het presidentschap in 2020 wordt VN ambassadeur Nikki Haley. Ik ga ervan uit dat de psycho tegen die tijd is af- of opgebrand.

Haley is een van de weinige Republikeinen (met John Kasich, gouverneur van Ohio) die wat te bieden hebben namens een partij die moreel en inhoudelijk failliet is.

Extra bonuspunten gisteren voor Haley: ze laat zich niet door dit volstrekt maffe Witte Huis belazeren.

Toen ze zondag extra sancties tegen Rusland aankondigde, was dat nog regeringsbeleid. Het duurde niet lang voor Trump, al of niet chantabel door Russen, van mening veranderde. Toch geen sancties.

Trumps nieuwe ‘his master’s voice’ op economisch gebied, Larry Kudlow, gaf een verklaring uit die er op neer kwam dat Haley ‘in verwarring’ was toen ze dat beleid aankondigde. Sterker, iemand zei dat Haley een fout had gemaakt die gecorrigeerd moest worden – ‘an error that needs to be mopped up’.

Anders gezegd, het Witte Huis gooide Haley onder de bus – in die prachtige Amerikaanse uitdrukking voor verraad onder collega’s of vrienden.

‘Momentary confusion’ reutelde Kudlow.

‘I don’t get confused’, zei Haley. Go Nikki!

Haley moest er niets van hebben. Terecht. Ze stelde vast dat er helemaal geen sprake was van verwarring en Kudlow moest een nieuwe verklaring uitgeven waarin stond dat Haley het beleid juist had verwoord maar dat een psychopatische president het diezelfde avond nog had veranderd. Nou ja, dat zei hij niet, maar daar kwam het wel op neer. En onweersproken bleef ook Haley’s conclusie dat het Witte Huis vol leugenaars zit.

Kudo’s voor Haley die zich niet laat naaien door de maffiabaas (no pun intended).