Nieuws uit Trumpistan

De strijd om een zetel in het Huis in Montana hebben de Democraten verloren. Het was altijd een long shot, maar gegeven de manier waarop de Republikein zich vastklampte aan Trump & Co moeten de Democraten nog eens goed nadenken of het wel zo gemakkelijk zal zijn om in 2018 het Huis te winnen. Vooral moeten ze zich realiseren dat Trump nog niet slecht genoeg is voor veel kiezers om daar ook gevolgen aan te verbinden. Anders gezegd, het wordt een refrein, laat de man lekker zitten, lekker tweeten en zichzelf ondermijnen. Probeer hem niet te impeachen. En dump Nancy Pelosi als boegbeeld.

Ik ben bang dat het in Georgia ook niet goed zal gaan voor de zetel die daar open is. Het was allemaal leuk in de voorrondes, met veel mensen, veel aandacht, maar het lijkt waarschijnlijker dat de Republikeinse kiezers trouwhartig naar de stembus sjokken dan de Democraten.

Jared Kushner is degene die de FBI op het oog heeft in zijn onderzoek naar Rusland banden in het Witte Huis. Da’s leuk. Nog geen crimineel onderzoek, maar het zal aardig zijn om Trump te zien worstelen met zijn loyaliteiten. Spicer dumpen (of niet naar de paus te laten gaan) en McMasters een pain noemen en Flynn terugwillen is andere koek dan je schoonzoon laten vallen. 

De ho-ho tut-tut navo specialisten die dachten dat Trump wel een soort Reagan zou zijn, een traditionele Republikein met goede adviseurs die hem in toom hielden, staan na Trumps optreden gisteren te kijk. Trump heeft geen gevoel voor situaties, is een onbeschofte hork die zich naar voren dringt, een collega opzij zet en dan als een Bokito staat te glimmen. Ze verdienen hem, al was het maar om de oude Navo gewoonte te breken dat het allemaal wel goed komt als ze maar gewoon door rommelen.