Nieuws: Trump tegen Fake News

What goes around, comes around. Amerikanen hebben mooie uitdrukkingen voor dingen die in het dagelijks leven gebeuren. 

Psycho president Trump die in een tweet om half drie ’s nachts met hoofdletters meldt dat er FAKE NEWS rondgaat. 

De hele maand oktober zat ik te wachten tot er een tape of zou duiken van Trump op zijn slechtst, waarschijnlijk tijdens de opnames van zijn tv shows. Hij kwam maar niet. Ondertussen zaten de Russen, als de berichtgeving waar is, op video’s van zijn avonturen in Moskouse hotels. 

Is het allemaal waar? Ik weet het niet. Ik weet ook niet of we het gaan weten. Ik zou de video’s graag zien. Maar in zekere zin doet het er niet toe. In dit klimaat van niet nieuws, onzin nieuws en harde feiten is het kwaad alweer geschiedt.

Je moet het Poetin nageven. Hij speelt zijn kaarten goed. Als ook dit fake news is, wat de door Trump niet geloofde inlichtingendiensten niet lijken te geloven, dat werkt het in elk geval zoals de Russen willen. Eerst hebben ze Clinton getorpedeerd, via de useful idiot Assange. Al doende ondermijnden ze het Amerikaanse democratische proces en de geloofwaardigheid van het systeem bij gewone burgers. Nu komt de voorspelbare volgende stap: ze gaan de zittende president klem zetten.

Het zou amusant zijn als het niet zo treurig was.