Nee, Pence zou het alleen maar erger maken

Mike Pence is een bijbelsharia bepleitende fluim, een meeloper met Trump die op eigen kracht nog nooit iets tot stand bracht.

Zaterdag liep hij weg bij een NFL wedstrijd toen een aantal spelers knielden tijden het volkslied. Iedereen, ook Pence, wist dat ze dat zouden doen. Zijn weglopen was dus in dienst van de psycho die zo zijn racistische spelletje nog wat langer kon uitrekken.

Pence is een gevaarlijk heerschap. Als hij president zou worden dan runnen de Republikeinen in het Congres het land. Pence is niet zozeer competent en in die zin anders dan Trump, hij is niet totaal onvoorspelbaar incompetent.

In mijn aangename duo optreden met Maarten van Rossem, afgelopen zaterdag op het Geschiedenis Festival, moest ik hem maar één keer echt tot de orde roepen. Het was toen we het hadden over de nabije toekomst met Trump. Ik wierp de mogelijkheid op dat Trump gewoon doodgaat, een moderne Warren Harding, verteerd door besef van incompetentie, corruptie en ongelukkig in het ambt.

Maarten begon een vreugdedansje te maken, alsof dat een plezierig vooruitzicht was. Zijn reactie was kortzichtig. Met Pence als president zijn we eindeloos veel slechter af dan met Trump. Zo was het ook met kleine Bush. Je hoopte maar dat die gezond zou blijven zodat de echte autoritaire leider, Dick Cheney, het niet over zou nemen met zijn bende. Nu hoop je dat Trump het redt tot 2020 om te voorkomen dat kleine Mickey, klein van geest en klein van ethiek, het land gaat aanvoeren.