Musk laat het zien: tijd om Twitter te boycotten. Bij deze.

Nee, Donald Trump hoeft helemaal niet terug op het open riool van Twitter. De nieuwe eigenaar, Elon Musk, kan het helemaal zelf aan om onzin verhalen door te sturen, samenzweringen op te sporen en haat te zaaien.

Musk stuurde een tweet naar zijn eigen club (binnenkort met een kwart minder werknemers – het fact checking department wordt opgeheven) waarin hij een onzin bericht doorstuurde uit een rechts roddelblad in Santa Monica.

Paul Pelosi zou zijn aangevallen door een manlijke prostituee, niet door een indringer die ‘Where is Nancy’ riep. 

Ook Musks goede vriend Trump Jr. vond het nodig om het verhaal rond te tweeten.

Musk haalde zijn tweet na twee minuten weer weg. Zo werkt zijn geweten, of waarschijnlijker, zijn zakengevoel: ooops, stommiteit, snel weer wegpoetsen. De intense slechtheid van mensen als Musk en Trump Jr valt niet weg te poetsen, helaas.

Ik weet het, het is lastig om al die social media de maat te nemen. Mijn eigen boycot van Facebook (nu Meta) vanwege de politieke strapatsen van het bedrijf door over te stappen van WhatsApp naar Signal heeft, vrees ik, niet voldoende schade voor Facebook opgeleverd.

Veel vrienden en bekenden haalden hun schouders op. Wat gaat mij dat aan? En, het ernstigste wat je kan overkomen dezer dagen: dan ben ik niet meer bereikbaar. En voort wandelden ze, de blik ferm gericht op de telefoon.

Maar you have to put your money where your mouth is. 

Als u ooit een aanleiding had om Twitter te verbannen, dan is dit de gelegenheid. Ik stuurde mijn blogaankondigingen per tweet, dit was de laatste.