May overleeft het wel.

Ik heb zo’n gevoel dat Teresa May morgen nog steeds premier van Groot Brittannië is en dus ook voor de komende twaalf maanden.

De redenering is dat een eventueel ontslag een veel groter probleem oplevert voor de Conservatieven (die overigens verantwoordelijk zijn voor alles door hun interne strijd over de EU) omdat er geen betrouwbare opvolger is. Johnson is zo’n idioot dat zijn collega’s in het parlement hem echt niet premier zullen maken, idem voor Rees. 

Er zijn wel andere kandidaten (zeker qua ambitie) maar een opvolger zal met een onoplosbare situatie zitten en besmeurd raken met Brexit chaos. Wie zit daar op te wachten – afgezien van Johnson die dit als zijn enige kans moet zien? Een andere, beter deal dan deze zit er voor iemand anders niet in – sterker, May heeft meer krediet in Europa dan wie dan ook van de opvolgers.

May heeft de beste kans om straks een simpele propositie aan het parlement voor te leggen: deze deal of no deal. Het zal de kans op een tweede referendum vergroten en dat is wat iedereen (May incluis) zou willen.

Corbyn is alleen uit op nieuwe verkiezingen. Ik denk niet dat hij die kan winnen wat zou kunnen leiden tot de ongelukkige situatie dat de partij die voor alle ellende verantwoordelijk is, de conservatieven, de macht houden. 

Ik zou mijn geld zetten op May morgen nog steeds premier.