Hoe harder hoe beter.

Biden valt en DeSantis en Trump hakken op elkaar in. 

Ik kan het alleen maar verwelkomen. Geen van deze drie zou in november 2024 op het ticket moeten staan. Hoe harder hoe beter, misschien komt er ruimte voor een niet bejaarde of niet autoritair ingesteld type.

Nooit gedacht dat ik zo zou verlangen naar Chris Christie!

Nog even over de debt deal. Het oordeel is gevarieerd. McCarthy krijgt kudo’s omdat hij überhaupt iets tot stand bracht, ook al had hij heel wat Democraten nodig om zijn eigen afvallige troepen in toom te houden. Afwachten of de rekening nog komt.

Biden krijgt lof voor het onderhandelen en het tot stand brengen van wat dan ook dat lijkt op overeenstemming. Niet onterecht. Ik vond dat Edward Luce van de FT wat al te hard van stapel liep met de kop Game, set and match for Biden.

Dat de belastingdienst weer minder van het meerdere krijgt dat ze nodig heeft om zelfs de absurde lage belastingen in de VS te innen is negatief. Dat Joe Munchin, de senator van West VIrginia die zich door de Wall Street Journal en zogenaamd gematigde Republikeinen laat opjuinen tot een kandidatuur voor het presidentschap, een gaspijplijn kreeg om zijn armoedige staat nog aan het gas te houden was ook negatief. 

Al met al weer weken van drama en een geheel voorspelbare uitkomst. Gek he, dat dit alleen maar gebeurt als de Democraten regeren. Als de Republikeinen regeren maken ze de problemen groter door belastingen te verlagen, om in de volgende ronde dikke tranen te huilen over de tekorten.

Nog harder, veel beter.