Heerlijk om Moscow Mitch te zien spartelen.

So much fun. Mitch McConnell, meer dan Trump de kwade genius in Washington omdat hij weet wat hij doet, is boos. Beledigd.

Eindelijk is McConnell, ondermijner van Obama, dief van een Supreme Court zetel en voetveeg van Trump, zelf het voorwerp van Trumpiaanse pesterij geworden.

Vanwege zijn weigering om extra geld vrij te maken (althans om het wetsvoorstel daartoe in stemming te brengen) om de Russen in 2020 buiten de deur te houden wordt brave Mitch nu ‘Moscow Mitch’ genoemd. Een opinieartikel noemde hem deze week ‘a Russian asset’.

Klagerig roept Mitch McCarthyisme, karaktermoord en dergelijke. Ach, guttoch.

De reden dat Moscow Mitch de Russen niet wil tegenhouden (ik heb geen idee of die wet dat doet, maar, eerlijk gezegd, dat doet er nu even niet toe) is dat Trump het wetsvoorstel vervelend vindt omdat het suggereert dat het stabiele genie in het Witte Huis in 2016 met hulp van de Russen is gekozen. Laat dat nou precies zijn wat alle inlichtingendiensten en Robert Mueller en een paar Congrescommissies menen. Alle hulp om dat in 2020 te voorkomen is welkom maar Moscow Mitch doet wat de baas zegt. 

Moscow Mitch, vaak beledigd door Trump, is nu diens voetveeg geworden, vergelijkbaar met de onnavolgbare slijmbal Lyndsey Graham, al heeft McConnell meer macht. 

Ik kan geen persoon in Washington bedenken die het meer verdient om zo besmeurd te worden dan de Republikeinse leider die geen woord van protest of waarschuwing uitte toen Donald Trump en andere Republikeinen begonnen te mekkeren dat president Obama niet in Amerika was geboren en dus niet legitiem president was. Dat was geen McCarthyisme, dat was ronduit racisme en de democratie ondermijnend.

Geen man die het meer verdient omdat hij zijn vrouw, geboren in Taiwan, niet verdedigt met alle andere immigranten en niet-blanken die Trump dagelijks beledigt.

Ik moet het bekennen: heerlijk om Moscow Mitch te zien spartelen.