Geduld. Laat de Trumpistani even de tijd om victorie te kraaien en ga dan gewoon verder.

Ik denk dat we een paar weken nodig hebben om te zien wat het werkelijke effect is van het Mueller rapport – nog afgezien van wat er zal blijken als het in zijn geheel openbaar wordt gemaakt.

Deze week is het aan de Trumpistani en hun volgelingen, ook de paar dumbo’s die in Nederland aan zijn lippen hangen, om victorie te kraaien. Het heeft weinig zin om daar tegen in te gaan. Laat ze maar kraaien.

In de politiek is niets zo voorspelbaar als overreach. Dat zal de psycho ook doen.

Er zijn elementen in de ontwikkeling van de afgelopen dagen die vragen oproepen, met name de razendsnelle analyse van Barr en Rosenstein en hun vrijwaring van de baas. Ik moet nog zien dat die stand houdt als alles openbaar wordt.

De algehele corruptie van deze regering is ook nog lang niet boven water, al was het maar omdat de Republikeinen twee jaar lang hun controlerende taak niet hebben uitgevoerd. De Democraten krijgen nu allemaal – vileine – adviezen om zich koest te houden en de destructie van Amerika verder ongestoord te laten verlopen maar daar moeten ze zich vooral niets van aantrekken.

Ze moeten hun eigen agenda zetten met als doel simpelweg daglicht werpen op de meest duistere kanten van deze regering.

Laat het allemaal maar betijen, de artikelen die deze week geschreven worden zullen een betrekkelijk korte houdbaarheidsdatum hebben.