Een Trump aanbidder, rijp voor de talk shows

Amerikaanse presidenten krijgen de lap dogs, de aanbidders, die ze verdienen. Zo gezien was het natuurlijk niet verrassend dat Willem Post, die graag aanschurkt tegen de powers that be, in de NRC Trumps ‘realistische’ buitenlandse politiek aanbeveelt en de argumenten van de psycho van het Clingendael imprimatuur voorziet. Hij lepelt braaf op wat Netanyahu en Trump voorschotelden en vind dat Europa ook maar economische oorlog aan Iran moet verklaren.

Het is verleidelijk er  commentaar op te geven. Ik laat het bij een aanval ad hominem. Post was een Clinton-sycophant, die zich liet voorstaan op zijn uitstekende contacten (nou ja, hij had ze in Delft een handje gegeven) met de Clintons. Hij was ook voor de Bush avonturen. Voor Hillary 1 en voor Hillary 2. En nu voor Trump. En als ware kenner beschreef hij de ambassadeur Pete Hoekstra als ‘een insider en een aardige vent’, ‘een absolute zwargewicht’ en zat keurig in het applauscollege toen Hoekstra in Den Haag de nonsens verkondigde die de wereld overging. Kijk, dat is nou eens deskundigheid waar je wat aan hebt.

Enfin, als u wilt weten hoe een Trump fan geboren wordt (nodig in de Nederlandse praatprogramma’s anders heb je geen discussie) lees dan Posts penetrerende analyse in de NRC. U heeft mij niet nodig om onzin te herkennen. Ik kon geen link vinden, misschien vindt de krant het bij nader inzien ook niets. Nu wel. Het commentaar, een pagina verderop kwam daar wel op neer.