De verkeerde vorm van protest tegen de psycho.

Nee, ik denk niet dat het slim is als politieke types die een misselijke campagne voeren tegen immigranten en Hispanics gaan eten in Mexicaanse restaurants. Minister van Homeland Security, afgekafferd door de psycho voordat ze voor hem de kastanjes uit het vuur haalde waarna hij die weer teruggooide, werd het eten in een Mexicaans restaurant onmogelijk gemaakt. Stephen Miller, de mini-Steve Bannon die als kwade genius geldt van de provocatieve nonsens die Trump uitkraamt, ging een avondje Mexicaans. Wat denken deze mensen in vredesnaam? Nou ja, Miller die doet het opzettelijk, maar Nielsen?

Sarah Huckabee Sanders werd bediening geweigerd in een restaurant in een voorstad van Washington. Het argument is – voor sommigen – dat deze regering en dit Supreme Court het mogelijk heeft gemaakt dat bakkers hun diensten mogen weigeren aan een gay marriage. Lijkt me onzin. Weigeren te bedienen in een restaurant is een doodzonde, lijkt me. De Red Hen zou het niet moeten overleven.

Ik denk  dat we niet tot het niveau moeten zakken van deze politieke types en met hun haat meespelen. Ook mensen die er abjecte meningen op nahouden of abjecte politici vertegenwoordigen horen erbij in een volwassen democratie. Ze mogen eten waar ze willen zoals Amerikanen ervoor mogen kiezen om een hork als president te hebben.

Nog los daarvan is het dom. Het  levert niets op dan het verwijt – terecht – dat je niets anders doet dan de mensen die je bekritiseert. Robert de Niro en Samantha Bee speelden met hun vulgair taalgebruik en hun machteloze gekakel alleen maar de psycho in de kaart.

Domme woede levert niets op.