De psycho duikt

De psycho heeft een manier gevonden om zijn onverstandige beloftes te houden en toch niet te hoeven te handelen. Hij noemde het Iran verdrag de slechtste deal ooit – for what it’s worth van iemand die talloze keren failliet is gegaan en zijn leveranciers heeft opgelicht.

Iedere 90 dagen moet hij bevestigen dat Iran zich aan de deal houdt. Dat doet Iran en dus heeft de psycho een probleem. Hoe komt hij er vanaf zonder dat hij volstrekt onterecht Iran ervan beschuldigt dat het het verdrag breekt?

De oplossing is tegelijk lachwekkend en inventief. Hij bevestigt niet maar laat het aan het Congres over om daar consequenties aan te verbinden. De ene lafaard stuurt zijn gebrek aan beleid aan een heel huis van lafaards. Het heeft wat amusants als het niet zo stupide was. Het Congres verdient deze gift ten volle.

Duidelijkheid zal er pas komen als Tillerson, de door Trump in de zeik gezette minister (wat een leven nadat je CEO van Exxon geweest bent), is afgetreden. Een opvolger zal moeilijk te vinden zijn en zal ongetwijfeld afspraken willen maken, onder andere over de Iran deal. Maar ja, afspraken met de psycho zijn precies het moeras waar Washington op lijkt, en iedereen die denkt dat je de man kunt vertrouwen komt bedrogen uit. Zou er wel iemand te vinden zijn?