De permanente schade die de psycho aanricht

Trump en zijn propaganda netwerk, aangevoerd door Fox News, zijn druk bezig met een oorlog tegen speciale onderzoeker Mueller. Baat het niet dan schaadt het niet, lijkt de redenering. Of het een opzetje is om Mueller te gaan ontslaan, blijft onduidelijk. Het zou betekenen dat een hele partij mensen in het ministerie van Justitie ontslag zal nemen omdat ze weigeren het ontslag te voltrekken.

Mueller is te goed in zijn vak om zich niet aan de regels van de wet te houden. Vandaar dat de nieuwste aanklacht, dat zijn team onrechtmatig de correspondentie van de Trump transitie in handen heeft gekregen, volstrekte onzin is. Natuurlijk weerhoudt dat de acolieten van de psycho, inmiddels gehard in Kellyann Conway stijl onzin, niet om de aanval te openen.

Het meest treurige is dat we dit soort aanvallen op de rechtsgang en de rechtstaat inmiddels gelaten ondergaan, als vast onderdeel van het politieke proces in de VS. En het is vast onderdeel, althans van de Republikeinse kant. Het gaat ook niet snel meer goed komen. Hier wordt serieuze, permanente schade aangericht.