De leugens die de eerdere leugens vervangen.

Het wordt interessant. De Saoedische moordenaar die vijftien man naar Istanboel stuurde (een van hen is deze week vermoord in een ‘verkeersongeluk’) inclusief een hoog opgeleide mensenslager, zegt nu, na twee weken van leugens en bedrog, dat Khasshoggi inderdaad in het consulaat is gedood.

Na een worsteling zou hij gewurgd zijn. Uit de Turkse lekken weten we dat dit opnieuw leugens zijn. Maar goedprater minister Pompeo, gezellig thee drinkend met de moordenaar, heeft die opnames niet gehoord (niet omdat hij dat niet zou kunnen maar omdat hij het niet wil – liever geen feiten).

De vingers van Khasshoggi zijn afgehakt, hij is in stukken gezaagd, de consul stond erbij.  De Turken hebben dat niet verzonnen. Die opnames zijn beschikbaar, het zou verbazen als de CIA ze niet al lang heeft. (Correctie: ik lees in de WP dat de CIA de banden al heeft gehoord – wat Pompeo en Trump des te lamlendiger maakt).

De Saoedi’s komen nu met een lulverhaaltje dat het een uit de hand gelopen worsteling was met vijftien zware jongens. Het is niet dat de psychopaat in het Witte Huis niet weet dat het een flauwekul verhaal is. Het punt is dat hij zichzelf kan wijsmaken dat het waar is, dat het zijn moordenaarsvrienden uit de wind houdt. Het punt is dat Trump zichzelf alles kan wijsmaken als het in zijn kraam te pas komt.

Wedden dat Trump er tevreden mee is?