De armoede van Baudet

Thierry Baudet, die van de eenmans partij omdat hij nou eenmaal een baantje wil, heeft een thema gevonden. De bedreigde kerstmis.
Geen prijs voor de plek waar hij het gevonden heeft: in de Republikeinse krochten van de evangelische sharia. Oom Donald heeft de wereld geschokt door zich niets aan te trekken van wat hij politiek correct vindt en praat gewoon weer over kerstmis. Neefje Thierry babbelt lekker mee.
In de VS lopen ze al jaren te zeuren dat je als je ‘happy holidays’ zegt in plaats van ‘happy christmas’ je een vijand van de judeo christelijke cultuur zou zijn. Kerststalletjes op publieke grond worden soms verwijderd.
Tja, het is een vreselijk probleem dat dit in Nederland ook zou gebeuren. Never mind alle domme kerstliedjes waarmee je jaarlijks wordt lastig gevallen, de bomen, de kerstmannen en vooral de vele jongeren die slechts een flauw benul hebben wat er met kerstmis gevierd wordt. Baudet, of Bidet, zoals een reageerder hem blijkbaar noemde, laat zijn armoede wel heel erg blijken. Als dit is wat er in het identiteitsdebat moet worden bediscussieerd dan is het nog poverder dan ik al dacht.