Daar gaan we weer

Het misselijk makende geluid van een automatisch geweer. Officieel 20 doden maar het lijkt veel hoger te gaan worden. Misschien krijgen we onder Trump een nieuw record! Greatest! Bigglyist! Als ik het goed heb is de Orlando moord op 49 mensen tot nu toe de ernstigste massamoord.

Op CNN doen ze net alsof hier iets enorm verandert: kwetsbaar bij grote bijeenkomsten voor automatische wapens. Nonsens. Dit was er altijd al, dankzij de moord- en wapenlobby en de zielloze politici die naar hun pijpen dansen. In elk geval kan nu niemand van deze onfrisse groep claimen dat het hebben van wapens hier een massamoord had kunnen voorkomen. Deze persoon schoot lekker met zijn automaat vanuit een hotelraam op een groep mensen die vastzaten in een ruimte. Daar kan zelfs de NRA niks van maken. Zou je denken. Maar ik weet zeker dat ze weer wat verzinnen.

Het is gewoon een van de vele maasamoorden die jaarlijks in Amerika plaatsvinden. De voorspelbare reactie: rouw, huilen, Trump die tweet, en verder niks. Als er nou moslims bij betrokken waren, dan kon de psycho tenminste helemaal los gaan. Lijkt er niet op. Gewoon, Amerikaanse geweld. Same as it always was.