Bush mannen

Ik bagatelliseerde aanvankelijk de berichten over de oude Bush die vanuit zijn rolstoel de handjes liet glijen over de vele achterwerken die hij vanaf dat niveau ziet.

Niet meer. Er is sprake van een patroon en meerdere vrouwen die hem beschrijven als een oude viezerik en in grotendeels dezelfde termen.

Het deed me denken aan het schandaal dat geen schandaal was in 1987. Ik was toen correspondent in Washington en er waren geruchten dat Bush, toen vicepresident, een relatie had buiten de deur. Als ik me goed herinner iets met de vrouw van een generaal. Het bleek fake news, althans er is nooit iets van aangetoond en een jaar later versloeg oude Bush Michael Dukakis in wat nog steeds mag gelden als een van de meest immorele campagnes ooit (hoewel kleine Bush zijn best deed dat te verbeteren met het besmeuren van John Kerry in 2004).

Laten we de Bush mannen niet de hemel in schrijven omdat ze zo gezellig samen met Carter, Clinton en Obama op een podium staan of omdat de huidige bewoner van het Witte Huis alle records slaat.