Blij dat Halsema mijn burgemeester is.

Nou vooruit dan maar: Femke Halsema, mijn burgemeester, heeft groot gelijk. Een boerkaverbod is on-Amsterdams. Sterker, het is on-Nederlands, hoewel ik met dit laatste goed moet oppassen om dat Buma (die van de ‘boven klasse’) en Rutte tegenwoordig in het haatzaaierskoor zingen.

Het is een domme wet die niets anders doet dan provocateurs helpen die vrouwen met boerka’s op straat gaan sturen om domme politici van dienst te zijn. Het is on-Nederlands omdat we ooit een land waren dat niet opkeek van rare kleding. De enige reden dat boerka’s verboden gaan worden is om anti-moslim activisten een fopspeen te geven.

Halsema heeft niet gelijk dat de wet, dom als hij is, niet in Amsterdam zou gelden. Dat doet hij wel. Maar gelukkig heeft ze weer wel gelijk dat het handhaven ervan een zo lage prioriteit heeft, dat het er niet van zal komen. Dat heeft niet alleen zij zelf zo bedacht, maar de hele driehoek. Dat moeten we dan ook niet doen.

Laatst begon de politie ineens fietsers zonder achterlicht te bekeuren op de Overtoom. En inderdaad, fietsen zonder achterlicht (en heel Amsterdams, door het rode licht), is veel gevaarlijker dan boerka’s. De manier waarop taxi chauffeurs rijden, idem ditto.

Daarom ben ik blij dat Halsema mijn burgemeester is. Dat de Telegraaf in zijn anti-Groen Links campagne een gemakkelijk doelwit heeft, soit, maar de Telegraaf is dan ook heel on-Amsterdams. 

En overigens vind ik ook dat domme politici domme dingen mogen zeggen en dat dus de oliedomme haatzaaier van de PVV niet vervolgd moet worden. Hij verdient onze aandacht niet. Let meer op de meezaaiers van VVD en CDA.