Bandjes afluisteren: Trump en Bolton hebben gelijk.

Ik moet het eens zijn met Trump en zijn oorlogshitser John Bolton (regime change in Iran) dat het voor hen geen enkel doel dient om naar de banden van de moord op Khashoggi te luisteren. Ze kunnen dat inderdaad overlaten aan martelexperts, zoals het hoofd van de CIA. Die weet inderdaad waar ze het over heeft en volgens de berichten zou de CIA ook de Saoedische baas MbS als opdrachtgever hebben geidentificeerd.

Als Trump en Bolton de analyse van de CIA zouden accepteren, zou hun Midden Oosten Strategie (die bestaat uit het beschermen van Israel en het oorlog voeren met Iran) in duigen vallen. De ophef (nou ja) over hun weigering te luisteren is onzinnig. Sorry hoor, hier zitten de media op het verkeerde spoor.

Hun echte onderwerp moet de voorkeur zijn van de president en zijn hulpje om net te doen alsof ze nog onzeker zijn over de opdrachtgever van de moord. Of eigenlijk zelfs dat niet, de psycho zegt ronduit dat het hem niet uitmaakt wat Mohammed bin Salam organiseert aan moordpartijen, of hij het wel of niet gedaan heeft, verandert niets aan zijn onvoorwaardelijke steun voor de man. En het punt dat Trump opnieuw zijn eigen CIA afvalt, mag ook vaker gemaakt worden.

Of de beide heren naar de band hebben geluisterd of niet (ik kan me voorstellen dat ze niet graag een moord horen plegen) maakt dus helemaal niets uit. De steun voor autoritaire moorddadige regimes is onvoorwaardelijk – val ons niet lastig met morele overwegingen. Het is erger dan see no evil, hear no evil. Het is simpelweg: maakt niet uit wat voor evil er gaande is, we zien het, we horen het (van de CIA) en we steunen de moordenaar.