Bagatelliseer Airbnb niet.

Gebeurt niet vaak dat ik het eens ben met de hoofdredacteur van Quote, al was het maar omdat ik dat blad niet lees. Maar ik zag een bericht over zijn pleidooi voor een algeheel verbod op Airbnb in Amsterdam en zijn scepsis over de zestig dagen regel die het bedrijf zelf gaat controleren.

Lachwekkend irriterend maar wel tekenend voor het Amsterdamse D66 was de reactie van inmiddels kamerlid Paternotte. Ach, je wilt die mensen die een weekje weggaan toch niet de gelegenheid afnemen om hun tent te verhuren?

Paternotte, kom eens kijken. Drie huizen verderop woont een bekende Nederlander die ook een buitenhuis heeft in Vinkenveen of die contreien. Ze verhuurt haar huis vrijwel permanent. Vorige jaar leverde dat de nodige geluidsproblemen op, dit jaar nog niet, behalve rolkoffers.

Drie huizen de andere kant op heeft een makelaar een benedenhuis zo laten verbouwen dat het verhuurd kan worden. Vandaag zat er een groep Duitse meiden, lawaaiig. Ik kan nu al voorspellen dat als ze vannacht terugkomen, het weer herrie zal zijn.

Aan de andere kant van de binnentuin, idem dito. Er wordt verbouwd bij het leven en maar al te vaak zijn het airbnb verbouwingen. En altijd leveren ze herrie op van mensen die niet bij de buurt horen, drinken en roken en geen rekening houden met de omwonenden.

Paternotte is precies wat er verkeerd is met die zogenaamd kosmopolitische beleidslijn van D66. Weg ermee.