Ach, die politici.

Zoals ik verwachtte gaat Joe Biden de komende week weer helemaal besteden aan het rechtbreien van zijn gemankeerde antwoord op de Tara Reade klacht. Je weet hoe het gaat aflopen: een commissie of verstandig persoon die zijn archieven in Delaware doorploegt. Moet niet al te moeilijk zijn, het beperkt zich tot 1993. Wat is Bidens probleem?

Niet dat het ertoe doet, het is nu ons probleem. Hij is al een uitzonderlijke zwakke kandidaat, dit maakt het allemaal veel erger.

Zelfs die kwezel van een Mike Pence weet wanneer je de terugtocht moet blazen. Hij droeg geen mondkapje toen hij de Mayo Clinic bezocht en geeft nu toe dat dit fout was. Stop de persen: iemand in de regering-Trump geeft toe dat hij iets verkeerd deed. 

Gouverneur De Wine van Ohio draaide ondertussen zijn order dat de burgers mondmaskers moeten dragen in winkels fluks terug. Niet omdat hij het verkeerd gedrag vindt, integendeel, maar omdat hij zich realiseerde dat de order niet te handhaven is. Nou ja, handhaving zal leiden tot provocaties van precies dat tuig dat in Michigan met automatische geweren rondloopt. Daar valt niets aan te winnen. Dus krabbelde De Wine terug.

Ondertussen heeft in Nederland Baudet moeite om zijn eigen racistische en antisemitische groepjes onder controle te houden. Zijn retoriek, zijn stellingnames nodigen dit soort corporale kluchten onder dito leden uit. Hij kan er niet van weglopen. Zijn onwelriekende gedachtegoed en zijn eigen optreden lopen eigenlijk wel aardig parallel met die racistische white supremacy idioten in Michigan. 

Iedere keer als ik iets over Baudet lees, moet ik weer denken aan die foto waarop hij de rechtse provocateur Milos Yiannopoulos omarmt. We wisten wat ons te wachten stond. Foute man, foute vrienden.

Foto van de week | Frans Verhagen, Amerika kenner

Het CDA, ook zo’n club zonder leervermogen, vindt het geen sta in de weg om weer eens goed samen te werken. De ervaring met Wilders was zo goed, doen we nog een keer! Het CDA is een partij geworden die geen rol meer heeft in de politiek en die ook niet verdient. Het midden verdwijnt verder. 

Tja, en die opportunist van een Krol en zijn bejaardensoos. Hollandse politiek op zijn best. Je ziet trouwens ook hoe goed de Nederlandse Turken zijn geïntegreerd: ook zij vallen ruziënd over persoonlijke zaken uiteen. Nou Baudet nog. Hij houdt van oud-Hollandse tradities.