Waarom de Clintons uit de politiek moeten verdwijnen

In de opwinding van Trump going global zou ik het bijna vergeten: een prachtige column van Edward Luce over het gevaar van de blijvende aanwezigheid van de Clintons in het Amerikaanse politieke leven. De FT is soms wel, soms niet bereikbaar voor niet abonnees (zelfs papieren abonnees, zoals ikzelf, hebben geen directe toegang) maar google Beware of the return of the Clinton dynasty en u bereikt de column.

Regelmatige lezers kennen mijn afkeer van de Clintons en mijn stelling, lang voordat ze hem bewees, dat Hillary een ramp zou worden voor de Democraten en de wereld. Ik heb ook altijd gevonden dat Billy een enorme teleurstelling was, een schandvlek, zo u wilt, op ons babyboomer blazoen. Kregen we de kans om wat goeds te doen, maakten we er een puinzooi van. In een post election debatje heb ik de Clintons eens een kanker op de Amerikaanse politiek genoemd, tot verontwaardiging van mijn mede debaters. Het klinkt inderdaad wat hard, maar ik geloof niet dat ik er ver naast zat. Lees Luce.