Trump stemmers in denial

Als u denkt dat Trump een onomsreden mislukking is tot nu toe, denk opnieuw. De Trump stemmers die ik hier sprak – ik hoef niet ver te gaan, een deel van mijn familie- zijn helemaal niet ontevreden. De economie draait als een tierelier, ik was gisteren bij Costco, een oplaadsupermarkt a la de Makro, waar het spul met bakkenvol de deur uitging. Ze denken dat Trump enorme economisch groei veroorzaakt, kijk maar naar de aandelenmarkt. Never mind dat de groeicijfers matig zijn, net als vorig jaar.

Over Obamacare hoor je ze niet, die Trump aanhang. Wel over de muur. Hij doet het toch maar. Hoe gaat hij dat betalen? Daar hebben ze niet over nagedacht. Zijn ze bereid hogere belastingen te betalen voor die muur? Voor defensie? Nou nee, maar hoe het dan wel betaald moet worden, dat weten ze niet.

Obama beschuldigd van afluisteren, twee reismaatregelen die mislukten, generaal Flynn, de Mad King Edward persconferentie, een racist op justitie: het is allemaal al weer vergeten, zoals dat gaat. Niemand die Trump nog associeert met de pussy grabber.

We moeten er niet te veel aandacht aan besteden. Zelfs progressieven stonden te juichen toen Trump voor het eerst zijn speeltjes gebruikte in Syria. Een superbom gooien op IS, altijd goed voor succes.

Mensen zijn niet geneigd om toe te geven dat ze een incompetente psycho in het Witte Huis hebben gezet. Nu niet en voorlopig niet. Wen er maar aan. Pas als het echt fout gaat of doordringt dat de man werkelijk niets anders kan dan een gemakkelijke rechter door de Senaat jassen of gezondheidszorg voor vrouwen afschaffen, of de kolenmijnen weer toestaan te vervuilen, pas dan zal de terugslag komen. Ik heb hier niet de indruk dat we al op dat punt zijn beland – zelfs niet in California.