De psycho gelooft het echt!

‘Valt wel mee’ watch, aflevering xx

Dit gaat echt leuk worden. Psycho Trump ‘believes’ dat drie tot vijf miljoen mensen illegaal gestemd hebben. Dat is de reden dat Hillary een meerderheid had, terwijl hij met astronomische cijfers had gewonnen. De psycho begon er weer over op Capitol Hill.

Allicht dat de persvoorlichter er vragen over kreeg. Moet een dergelijke fraude niet onderzocht worden? Is er bewijs? Nee, hij gelooft het op basis van studies die hij ooit gezien heeft.

Wat Sean Spicer, de persvoorlichter, ook mag hebben teruggewonnen aan goodwill na de blamages dit weekend, verloor hij vandaag weer. Het is ook lastig een idioot te verdedigen.

Maar ik denk dat dit door gaat werken. Als Trump nu al een week lang steeds weer dingen blijkt te geloven die aantoonbaar onjuist zijn, gaat het schuiven. Misschien niet bij de hard core kiezers, maar bij alle andere Amerikanen. 

Ik zie ook uit naar de volgende tweets. Trump zal zich er steeds meer over opwinden en dan, pats, komt hij weer met nieuwe idioterie. Het is niet te verdedigen. Het gaat zijn presidentschap fataal ondermijnen.

Stel, Trump komt morgen met een boodschap dat Noord Korea op het punt staat een kernraket te lanceren naar de VS. Betrouwbare informatie. Denkt u dat iemand hem gelooft? Dat zijn bezoeker Nethanyahu oprecht en eerlijk een twee staten oplossing wil? 

Gaat u vooral niet gerust slapen.