Bannon was maar een piepklein Lenintje

Ik vond alle aandacht voor de Lenin van Trump, Steve Bannon, altijd al overdreven. En nu blijkt zijn carrière al in de knop te sterven. Geen Lenin erfenis van deze Raspoetin. Volgens Politico had hij willen terugtreden maar hebben de geldschieters van alt-right, de familie Mercer, hem daarvan weerhouden.

Uit wat we nu horen blijkt dat Bannon gewoon de strijd verloren heeft. Zijn chaos beleid wordt nu door Jared Kushner gedwarsboomd en bloed is dikker dan water, de familieband heeft Trump overgehaald Bannon te laten vallen. De NSC zetel voor Lenin was altijd een onzinnige stap die geen zichzelf respecterende National Security Adviser zou accepteren. McMaster heeft Bannon eruit geduwd.

Geen beter vermaak dan leedvermaak. Maar de schoonmaak van het Witte Huis moet nog beginnen. Er zitten veel te veel Breitbart types in de West Wing, onder wie mijnheer Gurka, een niet geheel frisse Hongaarse Amerikaan. Het is net de serie de West Wing: wordt vervolgd. Alleen is de positie van Bannon geen clif hanger meer.