Praktische informatie

Praktisch


 

 

 

Bryce Canyon National Park
Bryce is het kleinste van de vijf nationale parken in Utah, maar het bevat een aantal van de meest bizarre rotsformaties die op aarde zijn te vinden. De gekleurde zuilen van kalk, zandsteen en modder worden ‘hoodoos’ genoemd. Het park is op zijn drukst tussen midden juni en midden september, als ook Amerikanen op vakantie gaan. De campgrounds zijn vaak al vroeg vol, dus het is verstandig ’s ochtends zo vroeg mogelijk in te checken, door bijvoorbeeld de nacht tevoren niet ver van het park te overnachten. Voorjaar en najaar zijn betere seizoenen om Bryce te bezoeken. Oppassen met chipmunks, grondeekhoorns en prairie dogs, ze kunnen vlooien dragen met pestbacillen.

Sunset Point is vanzelfsprekend het punt voor het einde van de dag, zoals Sunrise dat is voor de volgende ochtend. Voor de wandelaar is de gemakkelijke Queen’s Garden Trail en de wat moeilijkere Navajo Trail een uitdaging. De Rim Trail is negen kilometer lang. Vanaf Sunset Point heeft u het beste uitzicht op het theater van puntige rotsen, met aan de horizon, meer dan honderd kilometer verder, Navajo Mountain. De weg door het park voert naar het zuidpuntje, naar Rainbow Point, langs Natural Bridge. Sunrise Point bij zonsopgang is alleen te doen als u kampeert in het park of in de lodge overnacht. Houdt u rekening met koude ochtenden. Omdat de mooiste punten aan de linkerkant van de weg liggen – het park inrijdend – is het verstandig om door te rijden naar het eindpunt en dan terug te rijden voor de uitzichten. Wel stoppen bij het Visitor Center. Vanuit Rainbow Point, aan het eind, is het een korte wandeling naar de 1800 jaar oude bristlecone pine, het oudste levende ding in het park. Sterren kijken is hier ook een lonende activiteit: er is geen lucht- of lichtvervuiling.

Visitor information

Bryce Canyon National Park, Bryce Canyon UT 84717 (435)0834-5322.

Wandelen

Rim Trail Loopt parallel aan Bryce Amphitheater tussen Fairyland en Bryce points. Uitstekend zich op de hoodoos van bovenaf en mooie vergezichten. Het stuk tussen Sunset en Sunrise Points is bestraat en vrijwel vlak. De trail is geen loop, u kunt dus overal beginnen maar moet ook weer teruglopen. Totaal round trip: 18 kilometer.

Fairyland Loop Wandel Fairyland en Campbell Canyon in, rondom Boat Mesa met dit niet gemakkelijke pad. Er komen echter veel minder mensen en de natuur eromheen is de moeite waard. Beginnen bij Fairyland of Sunrise Point. Round trip afstand: 13 kilometer.

Peekaboo Loop Dit is een steile wandeling langs de Wall of Windows en Three Wisemen. ’s Zomers lopen hier ook paarden en net als in de Grand Canyon is dat geen onverdeeld genoegen. Druk pad. Round trip afstand: ongeveer 10 kilometer.

Tower Bridge Mooi stuk van de Fairyland Trail tussen bristlecone pines en langs de Chinese Wall. Begint ten noorden van Sunrise Point. Round trip afstand: 5 kilometer. Queen’s Garden Algemeen gezien als het gemakkelijkste pad voor wie onder de rim wil lopen. Langs Queen Victoria en haar tuin. Begint bij Sunrise Point. Round trip afstand: 3 kilometer.

Navajo Loop Pad met haarspeldbochten leidt naar Wall Street, een nauwe canyon met hoge wanden. Noordelijk deel geeft goed zich op Thor’s Hammer. Begint bij Sunset Point. Round trip afstand: 2,2 kilometer. Navajo/Queen’s Combination Mooie combinatie van deze twee paden door middel van een verbindingspad dat over de canyon bodem voert door een bos van dennen en junipers. Beginpunt bij Sunset of Sunrise Point. Round trip afstand: bijna 5 kilometer.

Trail to the Hat Shop Voert naar de Hat Shop, waar grijze ‘petten’ balanceren op pilaren van roestkleurige rots. Begint bij Bryce Point. Round trip afstand: 6 kilometer. Bristlecone Loop Trail Dit pad voert door dichte sparren en dennenbossen naar de kliffen waar de bristlecone staat. Met prachtige vergezichten. Begint bij Rainbow Point. Round trip lengte: 1,6 kilometer. Hoodoo Hike Dit is een middelmatig zware wandeling door Fairyland en Campbell, net ten noorden van Bryce Canyon zelf. Onderweg ziet u de Sinking Ship, de hoodoos en de kliffen van Boat Mesa. Na het oversteken van de Tower Bridge klimt u naar de Chinese Wall, waarlangs een pad loopt dat voert naar Sunrise Point. Terug over de Rim Trail. Round trip afstand: 14 kilometer.

Te paard

Wie liever andere benen het werk laat doen, kan bij Canyon Trail Rides een paar huren voor trips van twee uur of een halve dag.
Overnachten Twee campings van de National Park Service. De North Campground heeft 105 plaatsen en de Sunset Campground 111. Sunset is alleen geopend van mei tot september. Geen reserveringen mogelijk. Net buiten het park ligt Ruby’s Inn RV Park and Campground met 227 plaatsen. Bryce Canyon Lodge is de mooiste plek om te overnachten, de enige lodge binnen het park. De suites zijn mooi, de motel rooms ernaast niet meer dan motelkamers. Reserveringen nodig vier tot zes maanden tevoren. Best Western Ruby’s Inn ligt net buiten het park. Ook duur, met alle voorzieningen.