Silver City, NM, een kunststadje op de grens

Dit stadje in het zuidwesten van New Mexico, niet ver van de grens met Arizona, heeft een lange geschiedenis als regionaal zilvercentrum. Tegenwoordig is het een stad voor artiesten en kunstenaars, met veel galleries en een leuk museum. Het Western New Mexico University Museum heeft een mooie verzameling die een goed beeld van de cultuur van dit stukje zuidwesten. Erg leuk is Silver City Museum, in downtown, dat een mooi beeld geeft van de geschiedenis van de stad en de regio. Het is gevestigd in het H.B. Ailman House, een van de historische gebouwen in het stadje.
De hemel is onwaarschijnlijk blauw hier, de lucht is schoon. In Gila National Forest, ten noorden van de stad, zijn wandelpaden en meer wildernisgebieden dan waar dan ook in de bossen in het zuidwesten. Het is er meestal erg rustig, ideaal voor mensen die graag alleen van de natuur genieten. De bossen van Gila hebben een grotere oppervlakte dan welk ander federaal bos buiten Alaska dan ook. De Continental Divide loopt 300 kilometer lang door het gebied.

Als u de gelegenheid geeft is ook het Gila Cliff Dwellings National Monument de moeite waard.

Van de galerieën vonden we Eklektikas, in een mooi oud huis, aan de rand van downtown, het interessantste. Het wordtW gerund door een stel ontzettend vriendelijke gays. Maar de stad zit vol met gallerieën en culturele acitiviteiten. Typische artiesten/studenten enclave in een verder desolaat gebied.