Overnachten Yosemite

Twee tips van lezers voor onderdak in de buurt van Yosemite. Veel mensen die het Yosemite NP bezoeken zullen één of meerdere nachten overnachten in Oakhurst. Wij vonden daar een schitterend motel dat absoluut een aanrader is voor iedereen.

Het betreft de Hound Tooth Inn, het ligt een beetje onopvallend, net buiten de stadsgrens van Oakhurst in de richting van het Yosemite NP. Het is een vrij nieuw motel (geopend in '97) in Victoriaanse stijl, het is een prachtig wit huis met een grote veranda, natuurlijk compleet met schommelstoelen! De kamers zijn bijzonder mooi, elke kamer is een juweeltje, heel romantisch ingericht in de Victoriaanse stijl, patchwork spreien met kant afgewerkt e.d. bovendien zijn ze brandschoon. Elke kamer heeft een eigen gastenboek en wij lazen daar louter positieve reacties in. Zoals ik van de eigenaren begreep (het motel wordt gerund door twee echtparen) kan de prijs erg verschillen, afhankelijk van het seizoen en de toeristische drukte, wij sliepen er in de maand mei voor 59 dollar per kamer per nacht, inclusief ontbijt. Dit is dan een 'standaard' kamer die echter (zeker vergeleken met kamers van de bekende motelketens) allesbehalve standaard is. Naast de standaard kamers mochten we ook een kijkje nemen in andere kamers waarvan er geen één hetzelfde is, een aantal kamers zijn uitgevoerd met open haard en yacuzzi!

De eigenaren bleken tijdens onze twee overnachtingen zeer enthousiast en gastvrij, en genoten van ons omdat wij 's avonds op de veranda genoten! Drinken (fris en bier) kon uit de bar gehaald worden en tot onze verbazing wilden ze daar geen geld voor hebben bij het uitchecken, men vond ons enthousiasme over het prachtige huis een voldoende betaalmiddel.

Kortom; wil je in Oakhurst overnachten zoek dan zeker de Hound Tooth Inn op en informeer naar de prijs, als je een kamer gaat bekijken dan ben je zeker verkocht!!!
Zoals uit bovenstaande wel blijkt zijn wij wel gecharmeerd van romantische onderkomens, in Bluff vonden we die ook, namelijk de Desert Rose Inn. Hier staan een aantal 'Log Cabins', houten huisjes die schitterend zijn ingericht, alles is hier van hout! De prijs was iets hoger, 79 dollar per cabin per nacht, maar dan heb je wel iets leuks en apart, toen we een cabin van binnen hadden gezien konden we echt geen nee zeggen!

Een andere lezer reageerde hierop:

In 'tips van reizigers voor reizigers' heeft al eerder een stukje gestaan over onderdak in de buurt van Yosemite en deze is zelfs beloond met een reisgids. En inderdaad, het motel dat wordt omschreven is zeer aantrekkelijk. Tijdens mijn vakantie in Californië in 199 heb ik een hotel ontdekt dat naar mijn bescheiden mening nog fantastischer is.
Ik heb het over The Hotel Jeffery. DIt prachtig hotel stamt uit 1851 en ligt aan de junction van highways 49 en 132 slechts 30 miles (ongeveer 40 minuten rijden) van Yosemite. Het hotel is vanaf het begin al een verblijf geweest voor reizigers op weg naar Yosemite en ziet er uit alsof het zo van het witte doek komt. The hotel Jeffery ligt in het centrum van het piepkleine historische goudzoekersstadje Coulterville. Het hotel heeft ongeveer 20 kamers die allemaal even prachtig zijn aangekleed. Het lijkt wel of je terug gaat in de tijd. De stijl kun het beste beschrijven als een mix van Western en Victoriaans. Het ziet er allemaal uit als een museum. De kamers en het sanitair zijn allemaal zeer schoon en alles is zeer ruim opgezet. Kamers die niet zijn bezet staan wel open en zijn te bezichtigen. Er is een grote kamer met lekkere stoelen waar je je rustig kan terugtrekken om wat te lezen. Overal ligt van die heerlijke zachte vloerbedekking. Een twee-persoonskamer is al te krijgen vanaf $59.

Wat het plaatje echt compleet maakt is de Magnolia Saloon die aan het hotel is vastgebouwd. Een saloon waar je letterlijk en figuurlijk teruggaat naar het oude Westen. Na een hele dag Yosemite is dit de perfecte plek om bij te komen. Je komt de saloon binnen door die originele klapdeurtjes en ziet dan de mooiste houten bar die je ooit hebt gezien. De bar is bijna 12 meter lang en in compleet originele staat (dus uit 1851). De saloon is verder behangen met allerlei attributen en voorwerpen uit de geschiedenis van het hotel en het plaatsje. In de saloon kan je van woensdag t/m zondag genieten van een echte Amerikaanse maaltijd van tussen de vijf en acht dollar. Ze hebben er steaks, ribs en natuurlijk meat loaf. Na het eten kan je een partijtje poolen of aan de bar hangen. 's Avonds komt ook de lokale bevolking van Coulterville een biertje drinken en die vinden het heerlijk om eens een praatje te maken met die vreemdelingen. In het poolhoekje heeft men een vitrine gemaakt over de donkere bladzijden uit de historie van Coulterville. Zo ligt er er een vergeeld Time-magazine waar op de voorkant een jonge marinier staat die als eerste Amerikaan gesneuveld is tijdens de Golfoorlog, hij kwam uit Coulterville. Zomers is het ook mogelijk in de mooie eetzaal van het hotel te dineren maar de saloon overtreft dit echter. Tijdens de zomermaanden is het ook mogelijk om zowel in de eetzaal als de saloon te ontbijten of te lunchen.

Behalve Yosemite is het ook mogelijk om in de omgeving te gaan vissen, raften, klimmen e.d. Er zijn legio mogelijkheden in de buurt. Ook is het natuurlijk mogelijk naar goud te zoeken of een goudmijn te bezichtigen. Hoewel ik meerdere trips naar de USA heb gemaakt met veel overnachtingen op afwisselende lokaties heb ik heb ik nog nooit een dergelijk origineel verblijf meegemaakt. Om een idee te krijgen over wat ik bedoel: klik hier.

's Zomers is er ook een busservice van Coulterville naar Yosemite, hij vertrekt om 8 a.m. en is terug om 8 p.m.