Shady Dell Diner

Wie in een tijdmachine terug wil naar het begin van het trailer tijdperk kan terecht in Shady Dell, in Bisbee, een mijnstadje in het zuiden van Arizona. Het kleine parkje bevat een stuk of tien antieke trailers, waaronder een klassieke 1949 Airstream, 1957 El Rey, 1950 Spartanette en een 1951 Spartan Royal Mansion. Dit zijn heerlijke modellen uit de tijd dat trailers en caravans nog werden gemaakt uit glanzend grijs staal, aërodynamische gevormd.

 

Alle trailers dateren van voor 1957 en staan keurig opgesteld aan de rand van Bisbee, vlak bij het lokale kerkhof. Overigens is Bisbee ook een aardig plaatsje, maar daar zullen we in Amerika nog op terugkomen.

 

Shady Dell begon zijn bestaan in 1927 om reizigers te bedienen op Highway 80. U kunt er nog steeds terecht met uw eigen trailer of rv, maar veel leuker is een overnachting in het museumgedeelte met de oude klassiekers. Hun uiterlijk ten spijt, zijn de trailers zijn uitgerust met een ijskast, video en andere moderne gemakken. Lakens en eetgerei zijn aanwezig, het is meer een bed and breakfast in een mobiel geval. Wie in de trailers overnacht mag gebruik maken van de faciliteiten van het trailer kamp.

 

Op het terrein is ook Dot’s Diner, een 1957 Valentine 10-stool model (zegt het bordje), die helemaal is gerestaureerd. Dot schijnt goed te koken maar was er niet toen we klassiek naar de diner wilden, dus de kwaliteit hebben we alleen van horen zeggen.

 

U hoeft niet in het park te verblijven om toch te kunnen genieten van de trailers. Wandel gerust binnen en kijk wanneer Dot wel aanwezig is.

 

Shady Dell RV Park & Campground

 

1 Douglas Road

 

P.O. Box 1432

 

Bisbee, AZ 85603

 

(520)432-3567